zupa

Polska kuchnia zupą stoi - lubimy i chętnie jemy zupy. Jednak bywa, że zupa nam nie wyjdzie. Wtedy zastanawiamy się, gdzie popełniamy błąd. Podpowiadamy, jak uniknąć najczęstszych błędów popełnianych…

dodano 28-6-2022

Dlaczego warto gotować zupy na wywarach warzywnych? Zupy na wywarach warzywnych są lżejsze, mają mniej tłuszczu, są mniej kaloryczne.

dodano 8-3-2022

Dynia to przepyszne i zdrowe warzywo, bogate w witaminy (szczególnie beta-karoten i witaminy z grupy B), minerały i białko. Łagodny smak dyni sprawia, że pasuje i do dań wytrawnych, i do słodkich. Zo…

dodano 2-10-2014

Gdy żar leje się z nieba, nie masz apetytu. Ale przecież jeść trzeba! Proponujemy chłodnik, który cię orzeźwi, doda energii i nie obciąży żołądka. Chłodnik jest pyszny, zdrowy i łatwy do przygotowani…

dodano 6-8-2009

Rosół, w którym nie pływają oka tłuszczu? Nasze babki uznałyby to za bzdurę. Ale czasy się zmieniły, a wraz z nimi upodobania kulinarne, wskazania dietetyczne i kuchnia.

dodano 10-3-2009