Kilka dużych, dojrzałych truskawek oczyść z szypułek; dodaj garść malin lub czerwonych porzeczek. Zmiksuj ze szklanką maślanki i łyżeczką melasy lub syropu klonowego.
Źródło: _photos.com
Rozwiń
Koktajl morelowy
Kilka moreli sparz, obierz, przekrój na pół, usuń pestki, miąższ zmiksuj w blenderze. Dodaj mały kubek jogurtu i szczyptę cynamonu, ewentualnie odrobinę cukru trzcinowego do smaku, zmiksuj.
Źródło: _photos.com
Rozwiń
Koktajl kiwi
Dwa dojrzałe owoce kiwi obierz, pokrój w plasterki. Zmiksuj z plastrem ananasa (najlepiej świeżego) lub 1/2 szklanki soku z ananasa. Dodaj szklankę kefiru i łyżeczkę miodu, wymieszaj.
Źródło: _photos.com
Rozwiń
Koktaj brzoskwiniowy
Dwie dojrzałe brzoskwinie sparz, obierz ze skórki, pokrój w plasterki. Zmiksuj z odrobiną soku pomarańczowego, szczyptą imbiru, łyżką śmietany i szklanką gęstego jogurtu.
Źródło: _photos.com
Rozwiń
Koktajl egzotyczny
Banana i 1/2 awokado obierz, pokrój w plasterki, skrop sokiem z cytryny. Dodaj 3–4 kulki lekko rozmrożonych lodów waniliowych lub cytrynowych, całość dokładnie zmiksuj.