Produkty rybne FRoSTA - nowe, naturalne receptury

2012-10-05 16:11

Kolejna kategoria produktów FRoSTY ma nowe receptury. Paluszki meksykańskie, ryba z pieca brokułowa, steki rybne i inne produkty rybne FRoSTY mają teraz nowe, naturalne składy.

Produkty rybne marki FRoSTA zyskały nowe receptury. Producent wyeliminował z nich wzmacniacze smaku (glutaminian sodu i jego substytuty, np. ekstrakt drożdżowy), barwniki, aromaty, tłuszcze utwardzone i skrobię modyfikowaną. Modyfikacja składu produktów rybnych jest wynikiem realizowanego przez markę programu 100% naturalnego smaku. W 2011 roku wdrożenie objęło linie mieszanek warzywnych i dań gotowych.
Podobnie, jak w przypadku mieszanek warzywnych i dań gotowych, w produktach rybnych dodatki do żywności zastąpiono naturalnymi składnikami. W paluszkach meksykańskich panier płynny z aromatami i ekstraktem z drożdży zastąpiono nowym panierem. Został on przygotowany przez dostawcę specjalnie na zamówienie FRoSTY, według wytycznych zgodnych z polityką 100% naturalnego smaku.
Największe zmiany dotyczyły receptur ryb z pieca marki FRoSTA. W rybie z pieca włoskiej usunięto przyprawę z aromatem, w rybie z pieca brokułowej wyeliminowano aromat masła. W obu produktach margaryna została zastąpiona masłem. Ponadto receptury produktów rybnych zostały wzbogacone o nowe, naturalne składniki, m.in. ser edamer, ser parmesello, paprykę.

materiały prasowe
Czy artykuł był przydatny?
Przykro nam, że artykuł nie spełnił twoich oczekiwań.

NOWY NUMER

POBIERZ PORADNIK! Darmowy poradnik, z którego dowiesz się, jak zmienia się ciało kobiety w ciąży, jak rozwija się płód, kiedy wykonać ważne badania, jak przygotować się do porodu. Pobieram >

Pobieram
poradnik ciaza