Produkty rybne FRoSTA - nowe, naturalne receptury

2012-10-05 16:11

Kolejna kategoria produktów FRoSTY ma nowe receptury. Paluszki meksykańskie, ryba z pieca brokułowa, steki rybne i inne produkty rybne FRoSTY mają teraz nowe, naturalne składy.

Produkty rybne marki FRoSTA zyskały nowe receptury. Producent wyeliminował z nich wzmacniacze smaku (glutaminian sodu i jego substytuty, np. ekstrakt drożdżowy), barwniki, aromaty, tłuszcze utwardzone i skrobię modyfikowaną. Modyfikacja składu produktów rybnych jest wynikiem realizowanego przez markę programu 100% naturalnego smaku. W 2011 roku wdrożenie objęło linie mieszanek warzywnych i dań gotowych.
Podobnie, jak w przypadku mieszanek warzywnych i dań gotowych, w produktach rybnych dodatki do żywności zastąpiono naturalnymi składnikami. W paluszkach meksykańskich panier płynny z aromatami i ekstraktem z drożdży zastąpiono nowym panierem. Został on przygotowany przez dostawcę specjalnie na zamówienie FRoSTY, według wytycznych zgodnych z polityką 100% naturalnego smaku.
Największe zmiany dotyczyły receptur ryb z pieca marki FRoSTA. W rybie z pieca włoskiej usunięto przyprawę z aromatem, w rybie z pieca brokułowej wyeliminowano aromat masła. W obu produktach margaryna została zastąpiona masłem. Ponadto receptury produktów rybnych zostały wzbogacone o nowe, naturalne składniki, m.in. ser edamer, ser parmesello, paprykę.

materiały prasowe
Czy artykuł był przydatny?
Przykro nam, że artykuł nie spełnił twoich oczekiwań.
Nasi Partnerzy polecają

Materiał Partnerski

Materiał sponsorowany

NOWY NUMER

POBIERZ PORADNIK! Darmowy poradnik, z którego dowiesz się, jak zmienia się ciało kobiety w ciąży, jak rozwija się płód, kiedy wykonać ważne badania, jak przygotować się do porodu. Pobieram >

Pobieram
poradnik ciaza